Daily Current Affairs Quiz (3rd April)

1
549
  1. Which state Legislative Assembly has unanimously passed two bills to make minimum educational qualification criteria mandatory for the urban local bodies election (ULBs)?
    (a) Haryana
    (b) Uttar Pradesh
    (c) Rajasthan
    (d) Madhya Pradesh
  1. India’s home-grown e-commerce giant Flipkart has acquired a Bengaluru-based mobile payments company, What is the name of the company?
    (a) Phone se
    (b) Phone Pe
    (c) Phone he
    (d) Phone Re
  1. Germany’s Development Bank kfW will provide loan assistance of 3750 crore rupees for the modern and sustainable metro system for which Indian city?
    (a) Bundi
    (b) Lucknow
    (c) Nagpur
    (d) Agra
  1. The fourth edition of Nuclear Security Summit (NSS) began in, United States to discuss a gamut of issues pertaining to nuclear security. Place of summit in 2016 is?
    (a) New Jersey
    (b) Washington
    (c) New York
    (d) Washington DC
  1. Vietnam’s National Assembly (NA) has elected the country`s first female house speaker, name of the speaker is?
    (a) Nguyen Thi Kim Ngan
    (b) Augen Thi tim
    (c) Aung Thi Chim
    (d) Jim Yong Si
  2. The Union Government has launched the Start-up India portal (http://startupindia.gov.in) and mobile application. When and where did PM launched Start-up India programme in year 2016?
    (a) 10Th January at Hyderabad
    (b) 22nd January at Jaipur
    (c) 16 January at Vigyan bhawan new Delhi
    (d) 15 January at Panipat
  1. Renowned Iraqi-born British Zaha Hadid passed away due to heart attack. She was 65, in which field she mastered herself?
    (a) Film industry
    (b) Painting
    (c) Dancing
    (d) Architecture
  1. Recently Kachhabali village of Rajsamand district has become the first village of which state to become liquor-free ?
    (a) Rajasthan
    (b) Haryana
    (c) Kerala
    (d) Sikkim
  1. Which personality was posthumously chosen for the 2016 Major Dhyan Chand Lifetime Achievement Award by hockey India league (HIL)?
    (a) Shiv Kumar Sharma
    (b) Late Capt. Shanker Laxman
    (c) Major Rashid
    (d) Shahryar khan
  2. Who has won the prestigious 2016 Swiss Open Grand Prix Gold badminton tournament in the men’s single category?
    (a) HS Pronoy
    (b) Hina Sandhu
    (c) Arijit Kumar
    (d) Kidambi Srikant

  

Click here to Sign Up to apttrix e-Classes for free Daily Quizzes and Videos.

ANSWERS.

1.(a)

2.(b)

3.(c)

4.(d)

5.(a)

6.(c)

7.(d)

8.(a)

9.(b)

10.(a)

 

 

  • waiz ansari

    1-a
    2-b
    3-c
    4-d
    5-a
    6*-?
    7-d
    8-a
    9-?
    10-a