Daily Current Affairs Quiz (7th April 2016)

1
630

1) Mossack Fonseca & Co., which was recently in news, is a company from which country?
a)Britain
b)Panama
c)Iceland
d)U.S.A
2) Which company recently made an appeal in International Court of Justice for arbitration proceedings over India Tax Arbitration?
a)Vodafone
b)Posco
c) United Breweries Group
d) Nestle
3) What is the maximum speed of the India’s first semi high-speed train “Gatimaan Express”?
a) 160 kmph
b) 170 kmph
c) 180 kmph
d)190 kmph
4) The United Nations’ (UN) International Day of Sport for Development and Peace (IDSDP) is observed on which date?
a) April 3
b) April 4
c)April 5
d) April 6
5) Who has won the 2016 Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix?
a) Kimi Raikkonen
b) Lewis Hamilton
c) Nico Rosberg
d) Daniel Ricciardo
6) Which of the following is the newly introduced fully unreserved, superfast train in India?
a) Humsafar Express
b)Antyodaya Express
c)TEJAS Express
d)UDAY Express

7) Name the new Chairman of NASSCOM?
a) CP Gurnani
b) Raman Roy
c) S. K. Das
d) None of these
8) What was the venue of recently held fourth Nuclear Security Summit (NSS)?
a) New York, USA
b) Washington DC, USA
c) Seoul, South Korea
d) The Hague, Netherlands
9) Dame Zaha Hadid, who died recently was a world-renowned __?
a) Architect
b) Painter
c) Playwright
d) Musician
10) Recently, which country among the SAARC nations, decided to opt out from the execution of famous SAARC satellite project?
a) Pakistan
b) Sri Lanka
c)India
d)Nepal

Answers:
1)-b
2)-a
3)-a
4)-d
5)-c
6)-b
7)-a
8)-b
9)-a
10)-a

Click here to Sign Up to apttrix e-Classes for free Daily Quizzes and Videos.

  • waiz ansari

    1-2
    2-1
    3-1
    4-?
    5-3
    6-?
    7-1
    8-2
    9-1
    10-?

    I must say your current affair quiz fantastic