Daily Current Affairs Quiz (9th April 2016)

1
693

 

1) Union Urban development Minister Venkaiah Naidu inaugurated ‘Namma Toilet’ in the national capital Delhi. Inauguration was done for under which program?
a) Swachh Bharat Mission
b) Nayi Manzil
c) Beti- bachao Beti – Padhao
d) Nirmal Bharat

2) Snapdeal has partnered with 9 non governmental organisations (NGOs) to launch a platform where users can make donations to causes under education, health, sports, women empowerment, disaster relief and old age care. Name the platform?
a) Snapdeal Donation
b) Snapdeal Sunshine
c) Snapdeal Moonshine
d) None of these

3)  Name the Foreign Minister of Kosovo who has  sworn as the President of Kosovo ?
a) Hashim Thaci
b) Hashim Negi
c) Hashim Lio
d) Fa Hashin Thaci

4) Yogendra Bali has passed away due to a heart attack. He was 85 year old. He was a  veteran_____?
a) Journalist
b) Author
c) Singer
d) Both (a) and (b)

5) Which committee has been recently constituted to monitor Government Advertisements?
a) Raghuveer committee
b) C K Prasad committee
c) B B Tandon committee
d) Rajat Sharma committee

6) The 2016 International Conference on the “Zero” was recently hosted by which country?
a) Russia
b) Vietnam
c) France
d) Brazil

7) World Health Day is observed on which day?
(a) 10 May
(b) 7 April
(c) 12 June
(d) 8 March

8) Which company signed sponsorship agreement with Gujarat Lions for IPL Season 9?
a) Adchem  Industries Ltd.
b) Advanced paint Pvt Ltd.
c) Akzo Nobel India Ltd.
d) Kansai Nerolac Paints Ltd

9) What is the full form of ECB?
a) Extra Commercial Banking
b) Extra Commercial Borrowings
c) External Commercial Borrowings
d) All of the above

10) Bancassurance means:
a) Assurance give by banks of Loanees
b) Assurance to bank with one bank
c) Assurance to repay loans
d) Selling insurance products through banks

 

Answers:
1)- a
2)-b
3)-a
4)-d
5)-c
6)-c
7)-b
8)-d
9)-c
10)-d

Click here to Sign Up to apttrix e-Classes for free Daily Quizzes and Videos.

  • waiz ansari

    1-1
    2-2
    3-1
    4-4
    5-3
    6-?
    7-2
    8-4
    9-3
    10-4

    @team apttrix please provide financial awareness quiz separately Its a humble request as this is important for SBI clerk