Daily Current Affairs Quiz (14th April 2016)

4
889

1) On 4th april 2016 UIDAI issued 100th crore card ,in how many year it has been achieved?
a) Five and half year
b) Four and half year
c) Three and half year
d) Two and half year

2) Which state has become first state in the country to adopt a comprehensive law to root out oppression carried out by parallel justice delivery system (kangaroo court) in the name of age old traditions, caste and religion.(Basically against social boycott)?
a) Maharashtra
b) Uttar Pradesh
c) Kerala
d) Tamilnadu

3) 125th Birth anniversary of B R Ambedkar is to be celebrated on which date?
a) 15 april 16
b) 14 April 16
c) 17 april16
d) 18 april 16

4) B R Ambedkar memorial is to be constructed by government of India. What will be the cost of project?
a) 190  crore
b) 168 crore
c) 197 crore
d) 200 crore

5) Rank of India in the 2016 Global Connectivity Index (GCI) report compiled by Chinese telecom giant Huawei?
a) 44
b) 30
c) 46
d) 78

6) Indigenously developed surface-to-air supersonic Akash missile System was successfully test fired from?
a) ITR Chandipur
b) Sriharikota
c) Kourau
d) Thumba

7) Which country has become 189 th member of IMF?
a) Tualu
b) Solomon Island
c) Nauru
d) Afghanistan

8) The Constitutional Council of Nepal has selected first female for the post of Chief Justice,name of Chief justice is?
a) Shushila kari
b) shushila gargi
c) revati rani
d) shushila koirala

9) Which state government has recently launched “Food Entitlement Scheme”?
a) Madhya Pradesh
b) J&k
c) Uttar Pradesh
d) Telangana

10) The traditional festival of Sajibu Cheiraoba was celebrated in which state?
a) Sikkim
b) Arunanchal Pradesh
c) Manipur
d) Meghalaya

Answers:

1)-a
2)-a
3)-b
4)-c
5)-a
6)-a
7)-c
8)-a
9)-b
10)-c

Click here to Sign Up to apttrix e-Classes for free Daily Quizzes and Videos.

  • waiz ansari

    5/10

  • waiz ansari

    B R Ambedkar memorial is to be constructed by government of India. What will be the cost of project? dear team can you please tell us its where constructed ….

  • It’s appropriate time to make a few plans for the future and it’s time to be happy.
    I’ve learn this post and if I may I wish to suggest you some attention-grabbing things or
    advice. Maybe you can write subsequent articles relating to this article.
    I desire to read even more issues about it!

  • It’s an remarkable article in support of all the internet visitors; they will take benefit from it I am sure.